top of page
  • Skribentens bildAdmin

Varför är frisbeegolfbanan i Badhusparken sliten ? (del 1/2)

Uppdaterat: 8 juni 2020

När man skall lösa ett problem måste man först förstå varför problemet uppstått och sedan kan man lösa det på ett smart sätt.


Slitaget i Badhusberget beror på följande saker:

  1. Tack vare Corona så är frisbeegolf en av de få saker som ungdomar/(folk i icke riskgrupper) har kunnat gjort i dessa undantagstillstånd.

  2. Det finns endast en bana på fasta Åland. Det kommer folk från hela Åland och när man kommit från Vårdö så spelar man den naturligtvis flera gånger, när man ändå har rest så långt.

  3. Det är GRATIS att spela.

  4. Det är roligt att spela så det har gjort att sporten har blivit den nya folksporten i både Finland och Sverige.

  5. Skulle banan vara 18 hål så skulle folk gå betydligt mindre varv eftersom att gå 9 hål tar 30minuter jämfört med 18 hål som tar 1,5 timme.

Det är de främsta orsakerna att banan är extremt sliten på ett fåtal ställen!

Om man inte blandar in eventuella personliga känslor och analyserar vad detta kan betyda ,så öppnas en enorm möjlighet för det åländska samhället i detta undantagstillfälle.

I egenskap av i min roll att försöka ”rädda” det åländska näringslivet så har jag noterat de positiva signalerna av detta ändrade beteende och samma fenomen sker i våra tre närmsta länder. Frisbeegolf har formligen exploderat i dem och då insåg jag att vi kan plötsligt få hit en helt ny besökargrupp till Åland. Det finns en enorm potential om vi agerar snabbt och smart. Det är därför jag från Företagarna på Åland har dragit igång operation ”Åland the Largest Discgolfpark in the world”. Nyckel är att vi måste göra en satsning som ger genklang i hela frisbeegolf världen. För att uppnå detta så valde jag att sätta upp en Frisbeegolf bana i varje åländsk kommun och tricket har fungerat. Vi har slagit igenom med buller och bång över hela världen och man säger att Åland har blivit ”The ultimate discgolfs destination in the World”. Vi kommer att få väldigt många övernattningar, tack vare detta redan nästa sommar, men förhoppningsvis kan några komma redan i sommar, beroende på vad den finska regeringen säger. Återkommer om det i del 2 i denna artikelserie.Vad betyder det här för slitaget av banan i Mariehamn. Faktum är att om man utökar banan till 18 hål, så kommer slitaget att minska av den orsaken, men framför allt så kommer spelarna att spridas ut över hela Åland (10 banor istället för 1 på fasta Åland).


Så fast det skulle bli en frisbeegolf invasion till Åland nästa sommar, så kommer inte slitaget att bli i närheten av det har varit under dessa extrema tider!

Avslutande fundering.

Vi stänger ner hela samhället för att rädda 70+ och tar bort aktivtitsmöjligheterna för alla mellan 7 år och 60 år och begränsar det till någon typ av utomhus aktivitet. Då finns det ett fåtal saker man kan göra, som dessutom är gratis.


0 kommentarer

Comments


bottom of page